Búrka na Zemplíne poškodila strechy; na cestu popadali stromy

09.06.2012 Michalovce

Zemplín 9. júna (TASR) – Hasiči v Košickom kraji zažili rušné skoré ráno. Búrka spojená s vetrom, ktorá sa dnes prehnala Zemplínom, poškodila niekoľko striech a pováľala stromy.
Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Štefan Puzder informoval, že hasiči najviac výjazdov absolvovali dnes medzi 04.00 a 07.00 h.
Poškodenú krytinu strechy majú ohlásenú na zdravotníckom zariadení na ulici A. Hrehovčíka v Michalovciach a na ďalšom objekte na Užhorodskej ulici.
Okrem toho je poškodená strešná krytina domu na Tyršovej ulici v Sobranciach a na dome v obci Blatné Remety. Rovnako je poškodená strecha na kostole v Porostove.
Podľa Puzdera hasiči nadránom odstraňovali popadané stromy z vozoviek na viacerých miestach v Michalovskom okrese. Dodal, že pri týchto udalostiach zatiaľ požiarnici nemali hlásené žiadne zranenia osôb. Na niektorých však zásahy okolo 08.00 h stále prebiehali.
Hasiči dnes po polnoci zasahovali i na ulici Palackého v Košiciach, kde sa pri kolízii dvoch osobných áut zranilo päť osôb. Okrem toho požiarnici v noci v Krásnej nad Hornádom likvidovali požiar osobného auta, ktoré pravdepodobne zapálila neznáma osoba.
 

Vyberte región